Hvad arbejder jeg med?

Klik på billedet for hver kategori, for flere billeder af samme type

Stentøj

Stentøjsler er det jeg arbejder allermest i.

Jeg arbejder meget for det enkle design, og ofte er mine ting enkle i både design og farver. Jeg blander som regel ikke en masse farver sammen. 


Stentøj brænder jeg omkring 1250 grader,

og tingene kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Raku

Ind imellem rakubrænder jeg også.

Her bruger jeg stentøjsleret, som også egner sig udemærket til Rakubrænding.


Rakubrænding er en brændingstype, som forgår i en isoleret olietønde, og med gasbrænder. Det er en noget hurtigere brænding end når man brænder i en rigtig keramikovn, men det er også en voldsommere proces for leret.

Når man rakubrænder, bliver leret sort der hvor det ikke er glaseret. Dette skyldes at man reducerer ilten til leret, ved at tage det fra ovnen og lægge det direkte over i enten savsmuld, aviser eller andet.

Samtidig får glasuren nogle krakeleringer. - Disse krakeleringer kan være store og få, eller mange og små, alt efter hvor meget ilt tingene får i luften fra ovnen og til reduktionen. 


Ved Rakubrænding brændes der kun op til ca. 1000 grader, og tingene er IKKE tætte. Nogle gange kan de gøres tætte med glasuren, men det må man ikke forvente.

Raku tåler heller ikke opvaskemaskine som Stentøj ellers gør. 

Porcelæn

Jeg arbejder også ind imellem i porcelænsler.

Porcelænsler har en utrolig flot hvid farve, når det er brændt, og som regel bruger eg ikke en masser farver på det da jeg syntes det er utrolig flot bare med det helt enkle.

Porcelæn kan også tåle opvaskemaskine.

Beton

Inden jeg begynte at arbejder med keramik, lavede jeg en del forskellige ting i beton. Her bruger jeg altid naturlige former. til gengæld tilfører jeg sort betonfarve, som gør at fadene er mørke granitgrå, når de er tørre og til gengæld bliver de helt sorte, når de bliver våde. De mister aldrig farven igen.


De kan tåle at stå ude hele året, så længe de får lov til kun at stå oven på jorden. Hvis de bliver gravet ned, frostspænger de.


Fuglene vil elske dig for at sætte sådan et fad i haven som de kan bade i.


Jeg laver ikke så meget beton mere, men jeg laver fortsat nogle enkelte fade når årstiden er til det, og der for eksempel er blade på vores rabarber.

På billedet her over, er fadet lavet på et blad fra en Gunnera (Mammut) og dette fad er 120 cm i diameter. Det største jeg har lavet et blad fra en Gunnera på 180 cm i diameter. De fleste fade er dog lavet på rabarber, og de ligger som regel fra 30-60 cm i diameter.